Intersectional House

The home as an intersection to explore multifaceted relationships among the three-generation in the family, social bonds, and architectural history.

Renovated a brownstone building for a three-generation household residence consisting of 4 floors, a basement, and a rear garden in Morningside Heights, NY. While respecting each family member's lifestyles and protecting their private spaces, the house was designed to build multifaceted relationships among them. Douglas fir, which is commonly used in Oregon (the family's hometown), was applied as beams throughout every floor. They gave a visual interest and rhythm to space. Also, I applied a multipurpose studio at the cellar and semi-public living space next to the entrance on the basement floor so that the client's couple can hold events through their cultural blog.

NYのモーニングサイドハイツに位置する、地階を含む5階建てのブラウンストーン建築を改装しました。3世代家族それぞれのライフスタイルを尊重しプライベート空間を守りながらも、全フロアを繋げる吹き抜けを中心に、どこにいても家族の気配を感じられるデザインとしました。また、家族の出身地であるオレゴン州を代表するDouglas fir(米マツ)を化粧梁として使用し、室内がより立体的となり、視覚的なアクセントをつける工夫としました。また、夫婦が運営する文化ブログを通したイベントを家の中で開催できるよう、1階にセミパブリックなリビングスペースを、地階には多目的スタジオを配置しました。

PROJECT TYPE

Brownstone Renovation : Studio Project at Fashion Institute of Technology

ROLE

Schematic Design, Design Development, Design Conception, Visual Presentation, FF&E Selection, 3D modeling

CONCEPT

Path from Intersection

YEAR

2018

LOCATION

New York, NY

Studio at Cellar   

Programming Book   

Cellar

Basement

Parlor

2nd floor

3rd floor

Roof

Floor Plan   

Exercise Room at Parlor   

Dining Room at Basement

Master Bedroom at 3rd floor

MORE PROJECTS

© 2020 by CHINAMI OJIRI

  • LinkedIn
  • Instagram